Greeploze keukens 

Een greeploze keuken zien wij veel terug bij moderne keukens. Moderne keukens hebben namelijk een strak design, doordat er geen opvallende grepen zichtbaar zijn, krijgt de keuken een strak geheel.

Voordelen van een greeploze keuken

Een greeploze keuken past natuurlijk ontzettend goed bij een strak en modern interieur. Vaak zie je dat er in dit interieur veel gebruik is gemaakt van rechte strakke lijnen. Ze vallen vaak juist op door de eenvoud. Een ander voordeel van greeploze keukens is het gebruik van een mechanisch systeem. Veel klanten kiezen voor het push-to-open systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je met een druk op de keukenkast, de deur opent. Zelfs wanneer je druk in de weer bent en eigenlijk maar een hand vrij hebt, kun je met gemak jouw keukenkasten openen. Daarnaast kun je nog kiezen voor greeplijsten, dit is een greep bovenaan de keukenfront. Dit zorgt voor een elegante en strakke look. Ook is er vaak een soft close van toepassing, hierdoor worden de kasten geremd en kunnen ze niet met een kabaal dichtklappen.

Nadelen greeploze keuken 

Door het stukje techniek kunnen deze keukens soms iets duurder uitvallen, dit kan een nadeel zijn als je je aan een specifiek budget moet houden. Daarnaast hebben greeploze keukenkasten vaak minder opbergruimte dan keukens met grepen. Dit komt doordat de lijsten vaak onder het werkblad zitten.

 

 

 

 

 

Roderigh Groenland
Van Westen Keukens
Roderigh Groenland