De Japandi Keukenstijl

27 June 2024

De Japandi Keukenstijl is een populaire keukentrend deze periode. Deze trend laat het beste van Japanse en Scandinavische designprincipes zien. Deze stijl, die staat voor minimalisme, functionaliteit en natuurlijke materialen, brengt rust en elegantie in de keuken.

Wat is Japandi?

Japandi is een fusie van de woorden 'Japan' en 'Scandi'. Het is een interieurstijl die de warme, rustgevende elementen van Japans design combineert met de strakke lijnen en functionaliteit van Scandinavisch design. Beide stijlen delen een voorliefde voor eenvoud, natuurlijke materialen en een terughoudend kleurpalet, wat resulteert in een tijdloze en serene esthetiek.

Kenmerken van een Japandi keukenstijl

  1. Minimalistisch design

    Een van de belangrijkste kenmerken van de Japandi keukenstijl is minimalisme. Dit betekent dat de keuken vrij is van rommel en een rustgevende sfeer geeft.

  2. Natuurlijke materialen en kleuren

    Japandi keukens maken veelvuldig gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en bamboe. Houten kasten, werkbladen van natuursteen en bamboe accessoires dragen bij aan een warme en uitnodigende sfeer. Het kleurenschema in een Japandi keuken is meestal neutraal en ingetogen. Denk aan tinten van wit, grijs, beige en zacht zwart.

  3. Strakke lijnen en eenvoudige vormen
    De Japandi stijl omarmt strakke lijnen en eenvoudige vormen. Dit is terug te zien in de keuze van meubels, kasten en verlichting.

Ben jij helemaal verliefd op deze keukentrend? Kom dan eens langs in onze showroom en wij helpen je graag verder om jouw droomkeuken te realiseren.