Keukens in nieuwbouwhuizen

1 December 2022

Voorheen was een keuken gewoon een keuken. Tegenwoordig moet u bij het samenstellen van een nieuwe keuken aan steeds meer belangrijke zaken denken. Hoe is bijvoorbeeld de ventilatie geregeld in uw nieuwbouwwoning? Zijn er roosters in de ramen geplaatst, of wordt er op een mechanische manier geventileerd? Deze vragen zijn ontzettend belangrijk bij de aanschaf van een keuken in een nieuwbouwhuis. Waarom precies? Daar vertellen wij u graag meer over.

Luchtdicht bouwen bij nieuwbouwwoningen.

Vroeger was het advies altijd hetzelfde en kon u elk type keuken in bijna iedere woning plaatsen. Tegenwoordig worden nieuwbouwwoningen gasloos en ‘luchtdicht’ gebouwd. Bij deze woningen bestaan er geen reguliere ventilatieroosters meer. De woningen worden vaak mechanisch geventileerd en voorzien van een Warmte-Terugwin-Systeem (WTW). Dat heeft ook gevolgen voor de keuken en de apparatuur. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat de keuken geschikt is voor deze manier van lucht filteren. Zodat systemen eerder samen gaan werken in plaats van tegenwerken. Vaak zien we dat mensen verkeerd worden geadviseerd zodat vieze kookluchtjes niet goed gefilterd worden en deze blijven hangen in de nieuwbouwwoning. Of dat duurzaam opgewekte warmte nodeloos verloren gaat door verkeerde keuzes. Dit wilt u natuurlijk voorkomen in uw splinternieuwe woning met nieuwbouw keuken. Als u een keuken gaat kopen, is het dus aan ons de taak dat wij eerst duidelijk op een rijtje hebben om wat voor woning het gaat. Bestaande bouw of nieuwbouw? Heeft u bijvoorbeeld vloerverwarming met een koelende werking in de zomer, dan kan dat gevolgen hebben voor de keuze van het afzuigsysteem of de locatie van de recirculatielucht. Naast kennis en ervaring op het gebied van inbouwkeukens hebben wij ook de kennis op het gebied van moderne bouwtechnieken zodat we u kunnen voorzien van het beste advies.

Welke keukenapparatuur voor uw nieuwbouwwoning?

Doordat niet alle apparaten geschikt zijn voor een keuken in een nieuwbouwwoning, is het ontzettend belangrijk om alle voor- en nadelen van uw gewenste keukenapparaten te bespreken. Keramische kookplaten zijn makkelijk te installeren en hebben een redelijk lage prijs. Inductiekookplaten zijn weer iets duurder maar wel weer energiezuiniger en werken sneller. Wij werken samen met verschillende leveranciers van A-merken waardoor we de beste keukenapparatuur kunnen aanbieden. Pas als wij uw type woning in kaart hebben gebracht, kunnen we naar de volgende stap gaan en de gewenste keukenmaterialen, -kleuren en -opstellingen bespreken. In combinatie met alle wensen en zaken waar wij rekening mee moeten houden, geven wij per klant een persoonlijk advies op maat. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak en kom langs in onze showroom.