Het keuken kopen proces

6 May 2024

Het kopen van een nieuwe keuken is een opwindende onderneming, maar het kan ook overweldigend zijn. Met zoveel keuzes op het gebied van stijl, indeling, apparatuur en materialen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en een gestructureerd plan te hebben. In deze blog nemen we je mee door het volledige proces van het kopen van een keuken, vanaf de eerste overwegingen tot aan de laatste details van installatie.

Stap 1: Inspiratie en Onderzoek

Voordat je onze showroom in Heerhugowaard binnenstapt, is het leuk om alvast wat inspiratie op te doen. Blader door woonmagazines, online platforms zoals Pinterest en Instagram, en bezoek keukenspecialisten online om een idee te krijgen van wat je mooi vindt. Maak een lijst van je favoriete stijlen, kleuren en indelingen om als leidraad te gebruiken.

Stap 2: Budgetbepaling

Wij adviseren onze klanten om zelf een goed beeld te vormen van de financiële mogelijkheden bij het aankopen van een keuken. Het hebben van een duidelijk budget zal immers helpen bij het maken van weloverwogen keuzes. Als keukenzaak onderscheiden wij ons door dit in een later stadium te bespreken, in combinatie met de wensen en mogelijkheden. Dan kunnen we namelijk gerichter werken bij de opzet en verwerking van de wensen bij het kopen van een keuken. 

Stap 3: Showroombezoek

Nu je een idee hebt van je smaak en budget, is het tijd de showroom te bezoeken. Hier kun je de materialen zien, de apparatuur testen en advies inwinnen van onze professionals. Neem je lijst met favorieten mee en bespreek met de verkopers welke mogelijkheden er binnen je budget passen.

Stap 4: Ontwerp en Indeling

Wanneer je eenmaal hebt besloten welke elementen je in je keuken wilt opnemen, is het tijd voor het ontwerpproces. Werk samen met een van onze keukenontwerpers om de ideale indeling te creëren die zowel functioneel als esthetisch is. Tijdens het eerste gesprek zorgen wij dat we alle wensen en mogelijkheden bij de klant inventariseren zodat we een passende offerte kunnen opstellen en er achteraf geen onduidelijkheid kan ontstaan.

Stap 5: Bestelling en Levering

Tijdens het tweede gesprek zorgen wij voor een transparante offerte waarin alles duidelijk tot in de punten is verwerkt. Mochten er nog wijzigingen zijn horen wij dat uiteraard graag. Als je eenmaal tevreden bent met jouw ontwerp en offerte kunnen we elkaar de hand schudden en overgaan naar de volgende stap. We bespreken de leveringstermijnen en maken afspraken over de installatie. We zullen ervoor zorgen dat alles duidelijk in kaart wordt gebracht. 

Stap 6: Plaatsen keuken

Wanneer de dag van het plaatsen van jouw droomkeuken is aangebroken, zullen wij ervoor zorgen dat alles volgens plan verloopt. We controleren alle producten en onze installateurs zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geplaatst wordt. 

Het kopen van een keuken kan een complex proces lijken, maar met de juiste voorbereiding en informatie wordt het een opwindende reis naar het verwezenlijken van je droomkeuken.