Keukentrends in 2024

23 November 2023

Kleuren Wat is nou de meest populaire keuken in 2024?

In 2024 zien wij verschillende kleuren en opstellingen het hart veroveren. Het kleurenpalet in 2024 is een combinatie van subtiele elegantie met natuurlijke kleuren. Denk aan olijfgroen, een kleur die aankomend jaar zeker veel terug te zien is. Olijfgroen brengt niet alleen rust in de keuken, maar heeft ook een verfijnde en rustgevende uitstraling. Terracotta is naar verwachting een kleur die ook steeds vaker gekozen wordt, deze warme en uitnodigende kleur doet je denken aan aardewerk en natuurlijke klei. Daarnaast is navy blue een kleur die we steeds vaker voorbij zien komen. Deze diepblauwe tint zorgt voor elegantie en moderniteit. Navy blue wordt vaak gebruikt voor keukenkasten en eilanden, hierdoor ontstaat er een verfijnd contrast met lichte tinten.

Keukenopstellingen

Naast kleuren zien we ook veel trends binnen de keukenopstellingen. In 2024 omarmen keukens open shelving als een manier om gevoel van lichtheid en ruimte te creëren. Open planken lenen zich perfect voor het tentoonstellen van stijlvol serviesgoed en keukengerei, waardoor een praktisch én decoratief element ontstaat.

Kookeilanden zijn niet langer beperkt tot slechts één functie. In 2024 zien we een opkomst van multifunctionele kookeilanden met ingebouwde kookplaten, spoelbakken en zelfs eetgedeeltes. Deze veelzijdige opstelling zorgt voor een naadloze overgang tussen eten en sociale interactie. Een reden waardoor er nóg meer gekozen gaat worden voor kookeilanden aankomend jaar.

Geïntegreerde technologie

Tot slot worden keukens in 2024 steeds slimmer, dit is dan ook zeker een trend om rekening mee te houden. In 2024 zien we keukens met geïntegreerde technologie zoals slimme koelkasten met touchscreenpanelen, slimme kranen en geautomatiseerde keukenapparatuur.

Conclusie

De keuken van 2024 omarmt een combinatie van subtiele elegantie, natuurlijke elementen en geavanceerde technologie. Met olijfgroen als leidende kleur en opstellingen die de functionaliteit van de keuken versterken, zorgt dé meest trendvolle keuken in 2024 voor geweldige keukenervaring.