Eilandkeukens 

De eilandkeuken is al jaren een populaire keukenopstelling. Deze keuken zorgt ervoor dat jouw keuken verbonden wordt met de woonkamer waardoor er een ruimtelijke uitstraling wordt gecreëerd. Veel mensen denken dat een eilandkeuken voornamelijk in grote ruimtes mogelijk is, dit is tegenwoordig niet meer het geval. Doordat keukens op maat gemaakt kunnen worden passen ze ook heel goed in kleinere woonruimtes. In onze showroom in Heerhugowaard kun je onze eilandkeukens altijd komen bewonderen. Er bestaan verschillende type eilandkeukens.

Enkel kookeiland

Naast een keuken mét kookeiland, kun je ook kiezen voor enkel een kookeiland! Door de lange lente van dit type kookeiland is er werkruimte en plek genoeg voor alle benodigdheden. Door te kiezen voor enkel een kookeiland creëer je een unieke uitstraling en veel ruimte.

Schiereiland keuken

Overweeg jij een schiereiland keuken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een schiereiland grenst met een kant aan de wand of keukenblok. Hierdoor lijkt het schiereiland op een los kookeiland, maar is het eiland toch verbonden met de keuken. Het voordeel bij dit type eiland is, dat er relatief weinig ruimte in beslag wordt genomen.

Kookeiland

Een kookeiland is de typische droomkeuken van de meeste van onze klanten. Een kookeiland is een losstaand keukenblok dat naast de keuken is geplaatst, vaak met ingebouwde kookplaat. Het kookeiland zorgt ervoor dat de keuken open wordt en de kok niet met zijn/haar rug naar de gasten hoeft te staan.

Spoeleiland

Een spoeleiland is vergelijkbaar met een regulier kookeiland, alleen heeft de kookplaat ruimte gemaakt voor de spoelbak. Als het praktischer is om voor deze indeling te kiezen raden we dit sterk aan.

Roderigh Groenland
Van Westen Keukens
Roderigh Groenland